Zero-waste diners

(H)eerlijk en gezond eten

Wat doe je met eten dat over blijft, maar nog prima op je bord kan? De Voedselhub heeft daar een mooi antwoord op: je nodigt de buurt uit en maakt er samen een feestelijke maaltijd van.

De Voedselhub organiseert elke drie maanden een zero-waste diner. Samen met vrijwilligers koken ze met overgebleven producten uit hun vriezer, die niet eeuwig bewaard kunnen worden. Overgebleven groenten van de stadstuinderij, brood van de bakker, spullen die anders de prullenbak in zouden gaan. Tijdens het diner schuiven buurtbewoners aan voor een (h)eerlijke maaltijd en een goed gesprek.

De diners vinden steeds plaats in een ander wijkcentrum in de stad en iedereen is welkom. Zo ontstaan ontmoetingen tussen mensen die elkaar anders misschien niet snel zouden spreken. Én groeit het bewustzijn over voedselverspilling op een toegankelijke, lekkere manier.

Met steun van Buurtgroei kon De Voedselhub onder meer borden, bestek, een muziekinstallatie en kruiden bekostigen. En een vrijwilligersvergoeding en zaalhuur betalen. De diners zijn tot nu toe een groot succes!